Manzaraya Duygularını Haykıran “Perspectives Pavillion”

Tasarım ofisi Gilles Miller, Londra’nın güneyindeki Surrey Tepeleri’nde aşağıda uzanan manzarayı hissettiren “Perspectives” isminde bir pavyon tasarladı.

Sedir levhalardan oluşan pavyonun yapılma amacı, Surrey Tepeleri’ndeki güzel manzaralı rotada, düşüncelere daldıran, sessiz ve dinlendirici bir manzara noktası yaratmak.

Gilles Miller ofisi, insanların kamusal alanlardaki bank, ağaç gibi yerlere kazıdığı kelimeler ve mesajlardan esinlenerek; okul, konut bölgesi gibi mekanlardan aşka ve hatıralara dair mesajları, şiirleri not almış. Bu mesajlar, organik pavyonu oluşturan sedir levhaların üzerine kazınmış. Tasarımcılarına göre, mesajların yazılı olduğu levhalar, aşağıdaki manzaraya duygularını haykırıyor.

Strüktürün iç tarafında, levhalar üst üste gelerek, kullanıcıyı dış etkenlerden koruyarak, yapıya mimari bir işlev veriyor. Strüktürün manzaraya doğru açık olan ağzı ise levhalar her an aşağıda bekleyen vadiye doğru uçacakmış gibi bir hissiyat veriyor.

Kaynak:

http://www.arkitera.com/haber/27655/perspectives

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir